Túra a parkerdei élményekhez

A csoportos túra/séta a Szarvasi Arborétum odvas rejtekébe vezet, ahol az eddig nem látott parkerdei élmények, tanösvények, játékok fedezhetők fel.
 
A túra leírása: Az Arborétum főbejáratától csoportosan vezetve sétálunk az Arborétum új, eddig nem látogatható Parkerdei élményeket bemutató kertrészbe. A túrán a kert érdekességeinek bemutatásán túl végigvezetjük a csoportot a Meditációs tér bibliai történeteket bemutató interaktív tanösvényén. A séta során láthatjuk, hallhatjuk Jónás és az óriás cet történetét, betekinthetünk a születés templomába, vagy vizet fakaszthatunk a sziklából, miközben számos ókori bibliai történettel gazdagodhatunk. Az Ökojátékparkban  természetismereti foglalkozás várja a gyerekeket, miután felfedezték a zöld labirintust, vagy megmászták az óriás harcsafészek mászókát.
A gyermekek a vakond kémlelőn kukucskálhatnak, rovarok hátára ülve rugós hintázhatnak. A játszótéren lévő odvas fa csúzda, pókhálós hinta, ugrókő játékai mellett a zöld labirintusban sok – sok állat és növény ismerhető meg.
Aki elfáradt a játékban, megpihenhet a gombák kalapján ülve, vagy a harcsafészekben elbújva. A fűben heverők szabadon kémlelhetik a vonuló felhőket, madarakat, vagy csak egyszerűen élvezik a kert nyugalmát, a természet neszeit.
A túrán résztvevőkkel,  családokkal, gyerekekkel a programot az illatos gyógynövény -, és fűszerkertben zárjuk, ahol a jellegzetes ismert, vagy kevésbé ismert bibliai gyógy-, és fűszernövényekről adunk ismertetőt, majd egy fél órás sétával visszatérünk az Arborétum főbejáratához.
 
A program helyszínén ivóvíz, mosdó, kézmosási lehetőség, pihenőpadok biztosítottak. Védettségi igazolvány a részvételhez nem szükséges. Uzsonnát, kulacsot mindenki hozhat magával, érdemes zárt cipőben érkezni a programra.
 
A program teljes időtartama: 2 és fél – 3 óra
A túra hossza: 6,5 km gyalogosan sík terepviszonyokon sétálva
A túra indulási helyszíne: Szarvasi Arborétum főbejárata
A túra résztvevőinek száma: A program minimum 10 fő részvétele esetén indul.
Kinek ajánljuk?: Kirándulni szerető családok, baráti társaságok, iskolai osztályok, óvodai csoportok, egyéni túrázók, akik szívesen barangolnak az ösvényeken.
 
A program ára: 2500,-Ft/fő arborétumi belépőjegy vásárlása nélkül csak a programon való részvétel esetén, vagy 1500,-Ft/fő arborétumi belépőjegy vásárlása mellett.
 
Mikor lesz a következő túra?
2021. október 10., 22. illetve egyéni egyeztetett időpontban bármikor
 
Hogyan vehetünk részt a programon? A programon részt vehet bárki, aki a megadott elérhetőségen bejelentkezik a túravezetőnél.
Csoportoknak, baráti társaságoknak, iskolai osztályoknak 10 főtől egyedi időpontban (hétvégén, vagy hétköznap) is lehetőség van a túrán rész venni. Időpont egyeztetés a túravezetőnél!
 
Bejelentkezés a túravezetőnél: Kugyeláné Décsei Mónika, telefonszám: +36 30 9530 580

Élményprogram

Tanulási segítség gyermekeknek

A német szórakoztató