Túravezetés

A csoportos séta / túra a Szarvasi Arborétum 5 kertrészén át az Arborétum Rendezvénypark területére vezet, ahol az Ökojátékpark és a Gyógynövénykert mellett a Meditációs tér bibliai tanösvénye is megtekinthető.
 
A program leírása: Az Arborétum főbejáratától csoportosan vezetve sétálunk az kert 5 kertrészének érintésével az Arborétum Rendezvényparkig.  A túrán a kert érdekességeinek, látványosságainak bemutatásán túl megtekintjük a Meditációs tér bibliai történeteket bemutató interaktív tanösvényét. A séta során láthatjuk, hallhatjuk Jónás és az óriás cet történetét, betekinthetünk a születés templomába, vagy vizet fakaszthatunk a sziklából, miközben számos ókori bibliai történettel gazdagodhatunk. Külön épületben látható a bibliai időket felidéző kiállítás, ahol játékok, korabeli tárgyak művészi alkotásai ismerhetők fel.
A gyermekcsoportokat az Ökojátékparkban  természetismereti foglalkozás várja, miután felfedezték a zöld labirintust, vagy megmászták az óriás harcsafészek mászókát.
A gyermekek a vakond kémlelőn kukucskálhatnak, rovarok hátára ülve rugós hintázhatnak. A játszótéren lévő odvas fa csúzda, pókhálós hinta, ugrókő játékai mellett a zöld labirintusban sok – sok állat és növény ismerhető meg.
A családos résztvevők, a fűben heverve, vagy padokon ülve szabadon kémlelhetik a vonuló felhőket, madarakat, a tó élővilágát, vagy csak egyszerűen élvezhetik a kert nyugalmát, a természet neszeit. 
A résztvevőkkel a programot az illatos gyógynövény -, és fűszerkertben zárjuk, ahol a jellegzetes ismert, vagy kevésbé ismert bibliai gyógy-, és fűszernövényekről adunk ismertetőt, majd egy fél órás sétával, izgalmas új útvonalon visszatérünk az Arborétum főbejáratához.
 
A program helyszínén ivóvíz, mosdó, kézmosási lehetőség, pihenőpadok állnak rendelkezésre.  Uzsonnát, kulacsot mindenki hozhat magával, érdemes zárt cipőben érkezni a programra.
 
A program teljes időtartama: 2 és fél – 3 óra
A túra hossza: 6,5 km gyalogosan sík terepviszonyokon sétálva
A túra indulási helyszíne: Szarvasi Arborétum főbejárata
A túra résztvevőinek száma: A program minimum 10 fő részvétele esetén indul.
Kinek ajánljuk?: Kirándulni szerető családok, baráti társaságok, iskolai-, óvodai csoportok, munkahelyi közösségek, akik újdonságok, természeti élmények felé nyitottak.
 
A program ára: 3000,-Ft/fő arborétumi belépőjegy vásárlása nélkül csak a programon való részvétel esetén, vagy 2000,-Ft/fő arborétumi belépőjegy vásárlása mellett.
 
Mikor lesz a következő túra?
Egyeztetett időpontban bármikor
 
Hogyan vehetünk részt a programon? A programon részt vehet bárki, aki a megadott elérhetőségen bejelentkezik a túravezetőnél.
Csoportoknak, baráti társaságoknak, iskolai osztályoknak 10 főtől egyedi időpontban (hétvégén, vagy hétköznap) is lehetőség van a programon rész venni. 
 
Jelentkezés (időpontegyeztetés) a programvezetőnél: Kugyeláné Décsei Mónika, telefonszám: +36 30 9530 580

Táborozás 2024

Tanulási segítség gyermekeknek

Irány a természet!

Csapatjáték