Magamról

"Mert játékosan élmény a tanulás..."

Kugyeláné Décsei Mónika vagyok. Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Szerintem játszani a legjobb dolog az életben. Nekem különösen nagy élmény, hogy a munkám lehet a játék, hiszen kellő mértékben felszabadít, élményekkel tölt.

Játék – Tanulás - Élmény

Az életemben és munkámban mindig fontos szerep jutott a játéknak. Tanító-művelődésszervezőként végeztem 1996-ban a Jászberényi Tanítóképző Főiskolán, majd a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen etnográfus diplomát szereztem. 

Több, mint húsz éve közösségekkel, közösségekben dolgozok kommunikációs és kulturális területen, jelenleg pedig a saját vállalkozásomban és a Szarvasi Arborétumban. 

Számos rendezvény, nyári tábor, kiállítás és kulturális esemény, műhely-, és gyermekprogram létrehozásában tevékenykedem, ahol a játék fontos eszköz az ismeretek átadása mellett. Közben remek embereket, jó kollégákat, barátokat ismerhetek meg.

Mindig újat tanulok, új ismereteket keresek. Tanulási coach-ként az elakadásokban segítek, igyekszem a módszereket játékosan megismertetni azokkal, akik készek változtatni tanulási stílusukon. Ez az új kihívásom. Ösztönöz és hajt valami belső erő a nehézségekkel küzdő szülők és gyermekek felé.

A Gyermekeim, Flóra és Ádám felnőttek. Gyermekként ott játszottak az arborétumi táborokban, bújócskáztak, futkostak, festettek, fontak, bandáztak a kertben, pont úgy, mint a legtöbb eleven csemete. 2003 óta minden nyáron táborozok. 1-1 hét együttlét – ebben a csodás természeti környezetben, amit Szarvasi Arborétumnak hívunk – maradandó élmény a gyermekeknek, nem különben nekem. Ezért lettem élménytréner, ez a szenvedélyem!

logokor2

Manapság egyre fontosabbá válik a játék, az alkotómunka szerepe életemben, hiszen a külső nyomások szorításából legtöbbször ezek segítségével tudok kilépni. Számomra a játék és a tanulás összekapcsolt fogalompár, testvérek, társak. 

Hiszem, hogy teljesebb életet élhetünk gyermekként, felnőttként, ha „játékosítjuk” az életünket és játék segítségével szerzünk új ismereteket: játékosan tanulunk, játszva lazítunk, alkotunk, mozgunk, vagy dolgozunk. Ehhez kínálok segítséget nektek az itt található szolgáltatások és jómagam ajánlásával. Teszem ezt tapasztalattal, szeretettel és kreatívan. 

Ha úgy érzed, találkoznak gondolataink, keress bátran!