Őszi madarász tábor szöszmötöléssel

Madárbarát foglalkozások minden délelőtt,  játékos, kreatív délutáni foglalkozásokkal  gyermekeknek, diákoknak az őszi szünetben

Időpont:  2023. október 30 – november 3.     8.00 – 16.00

Helyszín: Szarvasi Arborétum / Foglalkoztató, Rendezvénypark, Agrometeorológiai épület

Idén sem maradhat el az őszi, színes táborunk, ahová várjuk a madarak, az állatok barátait, az igazi természetbúvárokat és azokat a gyermekeket, akik szeretnek barkácsolni a természet „alapanyagaiból” és szeretik a „szöszmötölő”, kreatív alkotómunkát. 

A csodás őszi Arborétum színes kincseket és élményeket rejt. Az őszi szünetben a természetben járva megfigyeljük a madarak életét, megismerjük a madárgyűrűzés feladatait, lépéseit, gondozzuk az Arborétum állatait.  A kézműves tevékenységekhez a lehullott leveleket, terméseket használjuk fel kreatív módon. Minden nap más-más  szöszmötölésre lesz lehetősége annak, aki velünk tart a táborban. Minden, amit készítünk, hazavihető.

A foglalkozásokat kis csoportban, a természetben, a Szarvasi Arborétumban tartjuk.

A táborban állandó partnerem Vasas András madarász / Andris bácsi  lesz idén is. A szöszmötölő – kreatív ötleteket  és a tábor hangulatát természetesen én garantálom. Az étkezés és a menü összeállításában a Vadászkürt étterem lesz segítségemre.

Kinek ajánlom?

Barkácsolni, játszani szerető 6-14 éves korú diákoknak, akik szívesen töltik idejüket a szabadban, a természetben és érdeklődnek a kert madárvilága, növény és állatvilága iránt.

Mit csinálunk délelőtt?

Vasas Andrással, a Magyar Madártani Egyesület tagjával fedezzük fel az Arborétum madárvilágát. Megfigyeljük a fészkeket, odúkat. Madarakat gyűrűzünk és megfigyelünk. A kert ismert madarait, a pávákat, az emukat gondozzuk. Játszunk, vizsgálódunk mikroszkóppal és távcsővel, teleszkóppal és közben bejárjuk a hatalmas kertet.

Mit csinálunk délután?

  • Hétfő: Az Arborétumban található ágak, kérgek, tobozok, diók, makkok felhasználásával ragasztással, faragással készítünk játékokat, hangszereket, manó-világot és madáretetőt. 
  • Kedd: Kerekerdő lakóit, állatokat, ismert csodás lényeket készítünk őszi színekből:  filc, kenderkóc, dekorgumi, karton, színes fonalak, festékek, nemez és gyöngyök  felhasználásával.
  • Szerda: Halloween tököt faragunk és mindenből tökkelütött figurákat készítünk, legyen az papír, nemez, rafia, vagy sütőtök. A foglalkozáson a magvak is életre kelnek és denevérekké, madarakká változnak.
  • Csütörtök: Fonalak, zsinegek, fűzőszálak, spárgák és pihe-puha szőrmék, anyagok felhasználásával varrunk, ragasztunk, horgolunk textil állatokat, kabalákat. 
  • Péntek: Madaras termés – kopogtatót és mécseseket készítünk. A különleges formájú termések, tobozok és bogyók mind a mi őszi ajtó/ablak díszünket fogják ékesíteni, a mécsesek pedig elűzik a sötétséget. 

Részvételi díj: A részvételi díj tartalmazza az oktatást, az arborétumi belépőjegyet, a foglalkozások eszköz és alapanyagköltségét, gyermekfelügyeletet.

Páva heti bérlet: 25.000,-Ft/fő/hét

Bagoly napijegy (délelőtt + délutáni részvétel): 6.500,-Ft/fő/nap

Rigó délelőtt: 4.000,-Ft/fő/alkalom

Denevér délután: 4.000,-Ft/fő/alkalom

Étkezés: Tízórait, uzsonnát mindenki igény szerint hozzon magával. A helyszínen teát, zöldség-gyümölcs nasit, házi süteményt kínálunk. A részvételi díj nem tartalmazza az ebéd költségét, azonban igény esetén, napijegyes, heti bérletes résztvevők  ebédeltetését biztosítani tudjuk a helyszínen a Vadászkürt Étterem segítségével. (1600,-Ft / fő/ ebéd ) Jelentkezéskor az étkezési igényt kérjük jelezni! A választható menüről információt küldünk a jelentkezőknek )

Hány hely van még a táborban?:  Hétfő: 0, Kedd: 1 fő, Szerda: 3 fő, Csütörtök: 0, Péntek: 2 fő

A helyek a jelentkezés sorrendjében töltődnek fel. 

Hol tudok jelentkezni a táborba? 

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet a tábori programra.  Kérjük jelezni az űrlapon az „Egyéb információ, kérdés” -nél a páva heti bérlet, a bagoly napijegy, rigó délelőtt, denevér délután  jelentkezést és az étkezési igényt. A jelentkezés megerősítéséhez visszaigazoló e-mailt küldök.

Táborozás 2024

Tanulási segítség gyermekeknek

Irány a természet!

Csapatjáték