Őszi madarász tábor szöszmötöléssel

2021. október 25-29.

Minden délelőtt  8.00-12.00 és minden délután 13.00-17.00 óráig

Madárbarát foglalkozások minden délelőtt, “csináld magad” játékos, kreatív foglalkozás minden délután gyermekeknek, diákoknak az őszi szünetben

Helyszín: Szarvasi Arborétum Foglalkoztató épület

A csodás őszi Arborétum színes kincseket és élményeket rejt. Az őszi szünetben a természetben járva megfigyeljük a madarak életét, megismerjük a madárgyűrűzés feladatait, gondozzuk az Arborétum madarait.  Délutánonként a lehullott leveleket, terméseket használjuk fel kreatív módon, új kézműves technikák alkalmazásával és játékkal. Naponta új  szöszmötölésre hívunk, tarts velünk a természetbe! Minden, amit készítünk, hazavihető.

A foglalkozásokat kis csoportban tartjuk az esetleges egészségügyi korlátozások figyelembevételével. 

Kinek ajánlom?

Barkácsolni, játszani szerető 6-14 éves korú diákoknak, akik szívesen töltik idejüket a szabadban, a természetben és érdeklődnek a kert madárvilága iránt.

Mit csinálunk délelőtt?

Vasas Andrással, a Magyar Madártani Egyesület tagjával ismerjük meg az Arborétum madárvilágát. Megfigyeljük a fészkeket, odúkat. Madarat gyűrűzünk és megfigyelünk. A kert ismert madarait, a pávákat, az emukat gondozzuk. Játszunk, vizsgálódunk mikroszkóppal és távcsővel, s közben bejárjuk a hatalmas kertet.

Mit csinálunk délután?

  • Hétfő: Játszunk a termésekkel:  Makk Marcsi mini – makett világát készítjük el  az Arborétumban található ágak, kérgek, tobozok, diók, makkok felhasználásával ragasztással, faragással.
  • Kedd: Az erdő tündérét, madarakat és mesebeli lényeket készítünk őszi színekkel filcből, kenderkócból, színes fonalak, festékek és sok mókás alapanyag  felhasználásával.
  • Szerda: Madáretető és madárkalács készítés. Fával, kéreggel kombinált egyszerű etetőket barkácsolunk, magvakkal és madárkaláccsal etetjük az Arborétum madarait.
  • Csütörtök: Madaras termés – kopogtatót, őszi díszeket barkácsolunk. A különleges formájú termések, tobozok, levelek és bogyók mind a mi őszi ajtó – ablak díszünket fogják ékesíteni. 
  • Péntek: Tök jó, hogy mindenből tökkelütött figurákat készítünk, legyen az papír, nemez, rafia, vagy sütőtök. A foglalkozáson a magvak is életre kelnek és madarakká változnak.

Részvételi díj: A részvételi díj tartalmazza az oktatást, az arborétumi belépőjegyet, a foglalkozások eszköz és alapanyagköltségét, gyermekfelügyeletet.

 Madarász délelőtt: 3.000,-Ft/fő/alkalom

Szöszmötölő délután: 3.000,-Ft/fő/alkalom

Bagoly napijegy (délelőtt + délutáni részvétel): 5.000,-Ft/fő/nap

Páva heti bérlet: 23.000,-Ft/10 alkalom

A részvételi díj fizetéséről e-mailben tájékoztatót küldünk.

Étkezés: Tízórait, uzsonnát mindenki igény szerint hozzon magával. A helyszínen teát, zöldség-gyümölcs nasit, házi süteményt kínálunk. A részvételi díj nem tartalmazza az ebéd költségét, azonban igény esetén, napijegyes, heti bérletes résztvevők  ebédeltetését biztosítani tudjuk a helyszínen a Vadászkürt Étterem segítségével. ( Jelentkezéskor az étkezési igényt kérjük jelezni! A választható menüről információt küldünk a jelentkezőknek )

Hány hely van még a táborban?:   hétfő, kedd és péntek: 2 szabad hely

Hol tudok jelentkezni a táborba? 

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet a tábori programra.  Kérjük jelezni a páva heti bérlet, a bagoly napijegy, vagy a madaras / szöszmötölő délelőtti / délutáni  jelentkezést és az étkezési igényt. A jelentkezés megerősítéséhez visszaigazoló e-mailt küldünk.

Kérjük, minden résztvevő töltse ki az alábbi nyilatkozatot  és hozza magával a táborba. A helyszínen is lesz mód a nyilatkozat kitöltésére, amennyiben szükséges.

Egészségügyi nyilatkozat

Szülői nyilatkozat – Önálló

hozzajarulo nyilatkozat 2021 2

Élményprogram

Tanulási segítség gyermekeknek

A német szórakoztató