Idős fák nyomában túra

Dátum:   2023. április 17 – 21. 
 

A program leírása: Idős fák nyomában túravezetés kérhető a Föld napja hetében, valamint a Madarak és Fák napja kapcsán csoportoknak a Szarvasi Arborétumban.

A  3 órás programban az idős famatuzsálemek, valamint az új attrakciók megtekintése mellett az Ökojátékparkban, és a Gyógynövénykertben természetismereti / gyógynövényismereti foglalkozást kínálunk csoportoknak.

A túra során a 200 éves kocsányos tölgyek, a 150 éves mamutfenyő, a különleges fehér tölgy megtekintése mellett bejárjuk a kertet és a Jakab Gusztáv: A Szarvasi Arborétum címmel megjelent fotóalbum helyszíneit. 

A program helyszínén ivóvíz, mosdó, kézmosási lehetőség, pihenőpadok biztosítottak. Elemózsiát, kulacsot mindenki hozhat magával, érdemes zárt cipőben érkezni a programra.

A program teljes időtartama: 2-2,5 óra
A túra hossza: 6,5 km gyalogosan sík terepviszonyokon sétával
A túra indulási helyszíne: Szarvasi Arborétum főbejárata
A túra résztvevőinek száma: A program minimum 10 fő részvétele esetén indul.
Kinek ajánljuk?: Kirándulni szerető családok, csoportos túrázók, akik szívesen barangolnak az ösvényeken, iskolai csoportoknak akár tanóra keretében.
 
A program ára: 3.000,-Ft/fő arborétumi belépőjegy vásárlása nélkül csak a programon való részvétel esetén, vagy 2000,-Ft/fő arborétumi belépőjegy vásárlása mellett.
 
Mikor lesz a következő túra?
előzetes bejelentkezés alapján bármikor
 
Hogyan vehetünk részt a programon? A programon részt vehet bárki, aki a megadott elérhetőségen bejelentkezik a túravezetőnél.
Csoportoknak, baráti társaságoknak, iskolai osztályoknak 10 főtől egyedi időpontban (hétvégén, vagy hétköznap) is lehetőség van a túrán rész venni. Időpont egyeztetés a túravezetőnél!
 
Bejelentkezés a túravezetőnél: Kugyeláné Décsei Mónika, telefonszám: +36 30 9530 580

Táborozás 2024

Tanulási segítség gyermekeknek

Irány a természet!

Csapatjáték