Őszi madarász tábor szöszmötöléssel

2021. október 25-29.

Minden délelőtt  8.00-12.00 és minden délután 13.00-17.00 óráig

Madárbarát foglalkozások minden délelőtt, “csináld magad” játékos, kreatív foglalkozás minden délután gyermekeknek, diákoknak az őszi szünetben

Helyszín: Szarvasi Arborétum, Foglalkoztató épület

A csodás őszi Arborétum színes kincseket és élményeket rejt. Az őszi szünetben a természetben járva megfigyeljük a madarak életét, megismerjük a madárgyűrűzés feladatait, gondozzuk az Arborétum madarait.  Délutánonként a lehullott leveleket, terméseket használjuk fel kreatív módon, új kézműves technikák alkalmazásával és játékkal. Naponta új  szöszmötölésre hívunk, tarts velünk a természetbe! Minden, amit készítünk, hazavihető.

Kinek ajánlom?

Barkácsolni, játszani szerető 6-14 éves korú diákoknak, akik szívesen töltik idejüket a szabadban, a természetben és érdeklődnek a kert madárvilága iránt.

Mit csinálunk délelőtt?

Vasas Andrással  a Magyar Madártani Egyesület tagjával ismerjük meg az Arborétum madárvilágát. Megfigyeljük a fészkeket, odúkat. Játszunk, vizsgálódunk, s közben bejárjuk a hatalmas kertet.

Mit csinálunk délután?

  • Játsszunk a termésekkel:  Makk Marcsi mini – makett világát készítjük el  az Arborétumban található ágak, kérgek, termések felhasználásával.
  • Képeskönyv, “virágcsokor”, erdő tündér és sok színes mesebeli lény készítése őszi levelekből.
  • Madáretető és madárkalács készítés. Fával, kéreggel kombinált egyszerű etetőket barkácsolunk, magvakkal és madárkaláccsal etetjük az Arborétum madarait.
  • Színes termés-kopogtatót barkácsolunk. A különleges formájú termések, tobozok, levelek és bogyók mind a mi őszi ajtódíszünket fogják ékesíteni. 
  • Tök jó, hogy mindenből tökkelütött figurákat készítünk, legyen az papír, nemez, filc, vagy sütőtök.

Részvételi díj: A részvételi díj tartalmazza az arborétumi belépőjegyet, a foglalkozások eszköz és alapanyagköltségét, gyermekfelügyeletet.

A foglalkozások ára (délelőtt, vagy délutáni részvétel): 3.000,-Ft/fő/alkalom

Őszi szüneti napijegy (délelőtt + délutáni részvétel): 5.000,-Ft/fő/nap

Őszi szüneti heti bérlet: 23.000,-Ft/10 alkalom

A részvételi díj nem tartalmazza az étkezés költségét, azonban igény esetén a résztvevők étkeztetését megoldjuk.

A foglalkozásokat kis csoportban, max. 10 fő részvételével tartjuk az  egészségügyi korlátozások figyelembevételével. 

Élményprogram

Tanulási segítség gyermekeknek

A német szórakoztató